Напишете дума/думи за търсене

Какво трябва да каже всеки мъж на бременната си жена

Първите няколко месеца след раждането могат да бъдат много натоварващи за майката. Тя е физически и психически изтощена, а най-вероятно изпитва и хормонални промени. Имайте предвид, че нежната ви половинка трябва да кърми детето, да го къпе и да угажда на капризите му.

Покажете ѝ колко цените грижите, които полага за детето, колко добра майка е и колко добре се справя. Твърде често жената се чувства неоценена и ненужна, защото ежедневието и е напълно променено - преди е работила, имала е богат социален живот. Сега нещата са различни. Поемете инициатива да погледате детето, дори за малко, по-късно и за повече. Нека тя отдели време за себе си, както намери за добре. Припомнете ѝ, че е ценена и обичана.

1. "Ти си невероятна"

В дните след раждането жените се чувстват много уязвими. Затова мъжете трябва да се възползват от всеки шанс, за да кажат на половинката си колко силна може да бъде. Вдъхнете й вяра, че щом може да роди едно човешко същество, може всичко на този свят. Вдъхнете ли увереност в силите й, тя ще започне да се справя все по-леко с майчинските си задължения.

2. "Защо не поспиш?"

Младите майки рядко спят достатъчно. В повечето време дебнат дали бебето им няма да проплаче. Никое човешко същество не може да живее без сън. Затова насърчавайте полвинката си да спи, когато го прави и детето ви. Ако тя е притеснена за нещо, будувайте вие вместо нея.

3. "Позволи ми да го направя аз"

Ако видите жена си да се навежда, за да вдигне легена пълен с дрехи, които трябва да простре, нежно я погалете по рамото и я накарайте да си почине. След като имате бебе, ще трябва да й помагате в домакинските задължения. Подредете разхвърляния хол и измийте пода в кухнята. Тялото на половинката ви трябва да се възстанови след раждането. Ако се натоварва постоянно физически, това ще стане по-бавно и трудно за нея.

4. "Ти си толкова добра майка"

Всяка жена се страхува, че няма да бъде достатъчно добра майка, особено в очите на съпруга си. Затова ще полага големи усилия, с които да докаже, че може да се справи. Това обаче още повече ще отнема от силите й. Може да й помогнете, като й покажете, че виждате колко е отдадена на майчинството и колко е страхотна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ