Напишете дума/думи за търсене

Защо е хубаво бременните да хапват мандарини

Консумацията на мандарини осигурява на организма важни хранителни вещества като калций, магнезий, калий и фосфор, Витамин С, фолиева киселина и други.

Мандарините са източник на лимоноиди, флавони и гликозинолати – биоактивни компоненти, които стимулират различни процеси. Освен това са пълни с фибри и са нискокалорични.

Похапването на цитруса през зимата подобрява способността на тялото да се бори с болестите. Витамините и минералите в цитруса стимулират имунната система и предотвратяват инфекции. Най-голямо значение има Витамин С, който се смята за антиоксидант и намалява увреждането, причинено от свободните радикали. Точно затова мандарините се считат за много полезни за бременната.

Те са полезни и за хора с някои кожни проблеми. Помагат за синтеза на колагена, който има жизненоважно значение за здравината на кожата, намалява образуването на бръчки и изглажда кожата.

Като източник на фолиева киселина, мандарините се грижат и за мозъка. Фолиевата киселина се грижи за нормалното му функциониране, подобрява концентрацията и се бори с признаците на депресията. Тя е особено полезна за бременните, защото приемът ѝ предпазва от увреждания на плода. Мандарините също подобряват храносмилането. Правят по-лесно придвижването на храната по червата и помагат при запек. Освен това калият нормализира съкращаването на мускулите и подпомага отделителната система.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ