Напишете дума/думи за търсене

Какво не мога да ям при кето режим?

Кето режимът е хранителен режим за понижаване на тегло, работещ чрез ограничаване на общото количество калории и намален внос на въглехидрати в храната. Най-популярният кетонен режим е "Аткинс диетата".

При този тип хранене белтъчните храни се консумират в значителни количества, както и мазнините. Продукт на окисляване на вторите са кетоните, от където идва и името на режима. Въглехидратите се свеждат до нищожни количества. Ето какво още не може да консумирате.

Всички зърнени култури – пшеница, овес, царевица, ечемик, ориз, елда и други. Тук спадат и всички храни направени от зърнени култури – хлебни и тестени изделия, бисквити, палачинки, пици, макарони, спагети и други.

Богати на въглехидрати зеленчуци – картофи, цвекло, тиква, боб, киноа, нахут и други.

Богати на въглехидрати плодове – банани, ананас, манго, грозде, изсушени плодове и други.

Захар – Тя е в 75% от храните днешно време, така че е добре да четете етикетите и закупуване продукти с 0 грама захар. Примери за храни с висока концентрация на захар са шоколади, сладолед, бонбони, торти, палачинки и газирани напитки. Храни със скрита захар са хлебни изделия, снаксове, зърнени закуски, сосове, дресинги, кетчуп, изсушени плодове и почти всички „ниско-калорични“ продукти.

Рафинирани и преработени продукти – готови или полуготови храни от магазините, като чипсове, вафли, кроасани и замразени пици и други.

Алкохол – твърд алкохол влияе най-зле на кетозата, тъй като тялото го възприема като силно концентрирана захар.

Някои „лоши“ мазнини – слънчогледово олио, маргарин и други транс-мазнини.

Всичко с надпис „нискомаслено“ – тези храни са с премахнати мазнини и добавени захари.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ