Напишете дума/думи за търсене

Магическите думи, които ще накарат детето да слуша

В процеса на обучение на вашето 2-годишно дете да ви слуша, наблегнете над “магическите думи”. Тази техника ще инвестира в нуждата на малчугана да изучава нови фрази.

Можете да засилите мотивацията му, казвайки, че всяка една от тези думи има скрита, магическа сила. Децата обожават усещането да имат супер сила. Така че научете своя мъник, че само с една или две думи може да упражнява специален и магически ефект над други хора. И именно тези магически фрази му помагат да расте по-бързо. Всяка от тях, изречена от дете, има силата да накара всеки възрастен да се усмихне.

Моля

Има силата да накара детето ви да помогне на някого или на самото него - да получи това, което желае.

Благодаря

Кара детето да се чувства оценено, когато прави нещо за вас или някой друг. Така то е стимулирано да върши добри дела и да слуша. Казвайте на малчугана, че с тази дума може да кара останалите да се чувстват оценени.

Извини ме/Извинявай

Магическата сила на тази дума е, че привлича вниманието на възрастните хора при разговор. Кажете на детето да я използва винаги, когато иска да каже нещо, вместо да ви прекъсне. Също така тази дума ще му помогне да мине, ако някой стои на пътя му и най-важното - за да се извини, ако е сгрешило.

Думата “извинявай” в най-чистата ѝ форма определено е най-магическата от всички, защото помага за излекуване ня болка от обида или при всеки случаен инцидент, предизвикан неволно - като това детето да бутне свой връстник на площадката, докато тича.

След като то научи, че всички тези думи имат магическа сила, ще иска да ги използва още и още. Когато поставите основите, ще трябва да спазвате някои правила, за да го окуржавате. Напомняйте му всеки ден да използва тези учтиви думи. Давайте му и примери. Когато казва “искам сок”, обяснете, че с удоволствие ще му дадете, но е необходимо да използва магическата думичка “моля”. Когато го направи, го възнаградете и му покажете колко се радвате да изпълните молбата му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ