Напишете дума/думи за търсене

Детето ми проявява признаци на насилник. Как да постъпя?

Родителите да склонни винаги да оправдават децата си. Ами ако разберете, че вашият наследник се държи лошо към околните?

Това най-вероятно ще ви разстрои, ако въобще признаете пред себе си, че сте отгледали насилник. Правилната стратегия не е в отричането на проблема. Така той няма да изчезне. Запретнете ръкави и се захванете с решаването му. Поговорете с детето си за действията му и му обяснете отрицателното въздействие, което оказват върху другите. Шегите и ироничните коментари може да изглеждат забавни в очите на един човек, но може да са болезнени за друг.

Тормозът, независимо под каква форма се прилага, е неприемлив. Той може да има сериозни, а понякога и постоянни последици върху живота на жертвата. Убедете детето си в това с думи. Правилната стратегия не е да му крещите или дори да му посягате физически. Трябва да му обясните защо това поведение няма да бъде толерирано в дома ви. Напомнете на детето си, че използването на мобилни телефони и компютри е привилегия. Понякога старомодното наказание като ограничаване ползването на тези устройства, води до подобряване на поведението му.

Ако смятате, че детето ви трябва да има мобилен телефон от съображения за сигурност, се уверете, че той може да се използва само при спешни случаи. Задайте строг родителски контрол върху устройството. За да стигнете до същността на проблема, трябва да разговаряте с учители и други служители на учебното заведение, което посещава детето ви. По този начин ще може да анализирате кои ситуации карат го карат да се държи агресивно към околните. Ако то има проблеми с овладяването на гнева си, говорете с терапевта в училището, за да помогнете на вашия син или дъщеря да се научи да се справи със силните емоции по здравословен начин.

Професионалното консултиране също може да помогне за подобряване на доверието и социалните умения на децата, което от своя страна може да намали риска от това да тормозят околните. Не забравяйте, че самият вие сте пример за наследниците си. Ако се държите агресивно без причина към околните, детето ви ще копира това поведение. Бъдете търпеливи към околните.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ