Напишете дума/думи за търсене

Индийско джалеби

ЛНеобходими продукти:

1 ч.ч.брашно тип 500

2 с.л. царевично нишесте

100 гр. оризово брашно

1 ч.л. сол

1 щипка куркума

150 мл краве кисело мляко

50 мл олио

1 пакетче бакпулвер

1 ч.ч. вода

1 с.л. розова вода

1 бр. лимон

250 гр.захар

Начин на приготвянене:

Смесваме сухите съставки – брашното с бакпулвера, нишестето, солта, куркумата, малко по малко прибавяме млякото и олиото. Правим тесто. Прибавяме топла вода, за да се получи меко тесто.

Пълним го пликче, на което режем единия ъгъл, за да може да се шприцова тестото. Загряваме олио до горещо и пържим, като правим спирали от тестото.

За сиропа: на котлона кипваме захарта с водата, розовата вода, сока от лимона. Заливаме в купа поизстиналите изпържени джалеби с топлия сироп. Оставяме ги да се напоят хубаво. След това ги вадим с решетъчна лъжица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ