Напишете дума/думи за търсене

Кои плодове и зеленчуци е важно да консумирате през бременността

Плодовете и зеленчуците са източник на витамини, органични киселини, фибри и микроелементи.

Препоръчително е да приемате не по-малко от 4 от представителите на тази група всекидневно. Изберете по един "представител" от групите богати на витамини А и С, а 2-3 от останалите примерни плодове изберете по вкус от останалия списък. Променяйте ги по свое желание, когато ви се прииска.

Източници нa Витамин А

кайсии, броколи, пъпеш, моркови, тиква, сладки картофи, тъмно-зелени листни зеленчуци, ряпа, цвекло

Източници на Витамин С

брюкселско и цветно зеле, диня, портокали, лимони, грейпфрути, ягоди, домати, пипер, зеле, спанак, манго, папайя, киви

Други

патладжани, грах, картофи, тиквички, ябълки, банани, вишни, грозде, череши, круши, сливи, ананаси, краставици, малини

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ