Напишете дума/думи за търсене

3 стъпки към повече кърма

Производството на кърма зависи и се регулира от определени хормони. Един от начините те да бъдат стимулирани е близкият контакт или допирът на кожа в кожа.

Когато сте си у дома, съблечете блузата си и горната дрешка на бебето. Гушнете го, докато го кърмите. Физическият допир на голо активира определени хормони и така стимулира образуването на мляко.

Кърмете по-често

Не чакайте определени интервали, за да храните детето. Бебетата не се нуждаят от кърмене само когато са гладни. За тях това е източник на спокойствие, сигурност, лек за колики и никнещи зъбки. Прегърнете и кърмете детето си, когато забележите сигнал от негова страна. Още повече, кърмата се усвоява по-бързо от адаптираните млека и затова е редно да не се спазват тричасови или каквито и да било интервали. Колкото повече и по-често суче бебето, толкова повече мляко ще се образува.

Подходящо бельо

Не използвайте стегнати сутиени и бельо с подплънки и банели. Има специално бельо за кърмене, което поддържа гърдите и не ги притиска. Когато гърдите са по-свободни, не се възпрепятства пълненето им.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ