Напишете дума/думи за търсене

Телешка яхния с картофи и пресен лук

Необходими продукти:

700 гр. телешко месо

1 кг. картофи

2 моркови

100 мл. олио

2 с.л. брашно

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. сол

2 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

Телешкото месо се реже на хапки. В тенджера се загрява мазнината и месото се запържва в нея от всички страни до златисто. След това се поръсва с малко червен пипер и се долива гореща вода, колкото да го покрие. Телешкото се вари около час и половина, докато омекне. Накрая водата му трябва да се е изпарила повече от половината.

След това се добавят почистените и нарязани на едро моркови и картофи, поръсва се с брашното и се долива гореща вода отново, колкото да покрие продуктите. Яхнията се оставя да ври за около половин час или до готовност на картофите. В края на готвенето се овкусява със сол, черен пипер, чубрица и червен пипер. Поръсва се с пресен лук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ