Напишете дума/думи за търсене

Демоде ли е детският летен лагер за нашето дете?

Лятото наближава - любимият особено за децата сезон. Времето, прекарано навън с приятели в игри и забавления, остава най-милите спомени за цял живот за малчуганите.

Освен забавленията и щурите игри децата е добре да съчетаят и полезните занятия, а какъв по-добър начин от летен лагер?

Дали са демоде летните лагер за децата? Със сигурност не! Изключително популярни, особено последните години, лагерите са подобни на зимните училища и са чудесна алтернатива, която съчетава хем активности сред природата, хем няколко образователни часа на ден.

Безспорно добър вариант за малките лагерници е посещение в лагер заедно със съученици или приятели. По този начин децата много лесно се отпускат в непозната среда, освен това допълнителните активности са още по-забавни за тях.

Разнообразни по своята същност, детските лагери са идеален вариант за прекарване на лятната ваканция. Вариантите през лятото са два - или планински детски лагер или лагер за деца на морето.

И двата избора са изключително атрактивно и тук по-скоро родителите трябва да се ръководят от желанията и предпочитанията на самите деца.

Ние ще ви предложим няколко опции, които предлагат двата вида лагери, за да може да направите информиран избор заедно с детето.

Летният морски лагер може да наброява много любими за децата плажни активности като плажен футбол, плажен волейбол, рафтинг, каякинг, водна пързалка, сърф,

федербал, фризби, арт работилница, строеж на пясъчни замъци, плуване, уиндсърфинг и много, много други.

Летният детски лагер в планината също предлага множество разнообразни активности, сред които пешеходни преходи и разходки сред живописната планинска природа, екипни игри по ориентиране - с карта и компас, скално катерене (разбира се, обезопасено), ходене по въже, опознаване на флората и фауната на дадената местност, планинско колоездене, конна езда, лагеруване, палене на огън и беседа с участниците в лагера, изкачване на планински връх, пейнтбол, пикници и много, много други.

Изборът между планински и морски детски лагер наистина е много труден. И двата вида лагери заслужават внимание, затова най-добрият вариант е детето само да избере кои активности биха му били по-приятни.

Ние от своя страна, може да Ви препоръчаме летен планински лагер за деца от 5 до 14 г. - LuckyKids - лагерът се провежда ежегодно в Банско, в рамките на седмица или две и е с интензивно обучение по английски език (4 часа на ден).

Всекидневните активности са разнообразни. Съчетават освен всичко изброено по-

горе и занимания по йога, кулинарен курс, танци, ролеви игри, кино, часове за българска история, вечер на талантите и много, много други.

Сред толкова много забавления децата няма как да не останат доволни, а полезното в този тип езикови лагери е, че малчуганите се научават как да комуникират на чужд език без притеснения и неувереност. В по-качествените лагери, като споменатия детски летен лагер LuckyKids, самото обучение е на много високо ниво, извършвано от преподаватели с роден английски език. Самата система на преподаване също е от важно значение, повечето успешни лагери използват методите на сугестопедията, Монтесори, слънчева педагогика.

Освен многобройните забавни активности, обучение всекидневно както вътре, така и на открито сред природата, важен акцент в добре организираните лагер е възпитателният. Казваме това, защото в модерните лагери организаторите се стремят не само да преподадат конкретния материал на децата, а да ги научат на различни ценности и добродетели, а те могат да бъдат уважение, честност, търпение, трудолюбие и много други.

За всяка своя добра постъпка децата следва да получат одобрение и признание както от преподавателите в лагера, така и от останалите деца.

Изключително съществен етап в детското развитие са детските лагери, защото там те се научават да бъдат самостоятелни, да бъдат поощрявани (не само от родителите си), когато постъпват добре.

Детските лагери помагат на децата да се сприятелят с много нови връстници и да създадат приятелства за цял живот.