Напишете дума/думи за търсене

В хотела съм си като у дома

Какво е да се чувстваш у дома в хотел? Мнозина от нас биха отговорили, че няма такова място, което е да като у дома, особено пък хотел. Да, вероятно мнозина биха били прави, защото местата, които са посещавали, не са останали в сърцето им.

Хотел, който остава в спомените завинаги, несъмнено е хотел, който предлага комфорт, удобство, дори лукс, топло отношение от страна на персонала и т.н.

Макар и скептични относно възможността такъв хотел да съществува, ние решихме да проучим за критериите и да видим дали (поне в България) съществува такъв хотел.

Така, да започваме... Първото нещо, на което според нас, трябва да отговаря един хотел, за да ни накара да се чувстваме като у дома си, е гостоприемството!

Топлото отношение трябва да бъде засвидетелствано още от пиколото, което усмихнато следва да вземе багажа ни и да ни въведе в хотела.

Фронт офисът или рецепцията е второто място, от което ние като посетители, следва да получим внимание, компетентна помощ и любезно отношение.

Освен добрите маниери на приветливия персонал от огромна важност са чистотата и подредеността. Бихме добавили, че чистотата до блясък е водещ фактор, когато говорим за хотел, в който се чувстваме като у дома си.

Интериорът, както в общите помещения, така и в самите апартаменти, е съществен акцент. Семплото, но ефектно обзавеждане несъмнено прави добро впечатление. В зависимост от вида хотел - дали е решен в по-изчистен и консервативен стил, или напротив - изборът е върху по-шикозен и нестандартен дизайн от цветове, десени и материи, важното е обстановката да е успокояваща, ведра и наистина да ни кара да се чувстваме като у дома си.

Предлаганите екстри в апартаментите също правят чудесно впечатление на гостите; те може да бъдат под формата на комплименти на възглавницата, оборудването в банята - като тук влизат душ кабина, вана, сешоар, вграден телевизор, луксозна козметика, телефон; може да добавим и още минисейф, гардероб със отделение за костюми, кърпи, халат и чехли с логото на хотела, разбира се, климатик, както и неспираща топла вода, шивашки принадлежности, оборудваната кухня също е сериозно предимство на по-качествените хотели като тук се включват кафе машина, котлон, кана за вода, хладилник, микровълнова фурна, съдове и прибори.

Често луксозните хотели предлагат многобройни безплатни услуги, включени в цената, като ползване на безжичен интернет, компютърни зони, в които децата напълно безплатно може да се забавляват с любимите си игри, детски кът, безплатни кафе, чай, вода, румсървиз на закуска.

Освен качеството на настаняването и персонала следващият акцент поставяме на СПА центъра. Това е любима зона на малки и големи, които са избрали дадения хотел за своята пълноценна релакс почивка.

Като говорим за СПА комплекс, не може да не отбележим един от най-атрактивните СПА центрове в България, той се намира в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Неслучайно хотелът носи в названието си СПА и Релакс и него може да препоръчаме като хотел, в който се чувстваш като у дома си.

Обновен през 2016 г., СПА центърът е атракция за всички посетители на прекрасния град Банско, като много туристи идват от други хотели, за да ползват СПА комплекса. А той се състои от над 28 разнообразни модерни съоръжения и функционалности, сред които:

- уникалните за град Банско БИО басейни за деца и възрастни, без наличие на хлор, като за пречистване използват иновативните технологии на йонизацията, електролиза с морска сол и ултравиолетова светлина;

- Солен басейн, в който са поставени соли от Мъртво море, целта е регенериране на кожата и повишаване на еластичността й;

- Солна стая - място за релакс, в което същевременно ще пречистите цялата дихателна система. Стаята е облепена с тухли от натурална хималайска сол, които при нагряване отделят сухи аерозоли, имащи пречистващо и антисептично действие. Важно е да се спомене, че само 50 минути престой в стаята за халотерапия се равняват на 4 часа на ден разходка в борова гора;

- Хидротерапия в джакузи, контрастен душ, шокова вана, приключенски душ и хидромасажен душ. Ползите от хидротерапията се многобройни - подобрява циркулацията на кръвта, отпуска мускулите, осъществява лимфен дренаж, релаксира цялото тяло.

- Финландски сауни - билкова и инфрачервена и парна баня, които стимулират кръвообращението, премахват токсините от тялото;

- Хамам и расул се използват под формата на индивидуални терапии - те детоксикират, почистват в дълбочина;

- Ледена стая с полепващи по кожата снежинки, която се използва след парната баня, и има силно енергизиращ върху тялото ефект;

- Масаж с рибките Гара Руфа - процедурата има лечебни свойства и премахва чудесно повърхностния слой на кожата;

- Водно легло с 6 функционалности - водно легло, терапия с цветове, парна баня, апликации с микронизирани водорасли, душ Виши, апликации с лечебна торфена кал;

- Матрично-ритъмна терапия - изключително иновативна терапия, която отпуска мускулите, релаксира тялото, премахва болките в гърба и кръста и сковаността;

- Козметични терапии с продукти на Thalgo, Academie, мезотерапия с Intraseuticals;

- И много други терапии и модерни съоръжения.