Напишете дума/думи за търсене

Домашна фокача с розмарин и зехтин

Необходими продукти:

2 чаши брашно

1 ч.л. захар

1/2 пакет жива мая

1/3 чаша топла вода

2 с.л. зехтин

1/4 ч.л. сол

20 гр. морска сол

2 стръка розмарин

Начин на приготвяне:

В купа разтворете захарта и маята. Размийте ги в топлата вода и оставете да престои 10 минути. В голяма купа смесете получената смес с брашното. Разбъркайте бавно, докато всичко се смеси добре. Ако е необходимо, добавете още малко вода.

Когато тестото е готово, го извадете от купата върху набрашнена повърхност и започнете да месите. Ще се получи гладко и меко тесто. Поставете го в леко намазнен дълбок съд, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 30 минути.

След като е удвоило обема си, отново го размесете върху набрашнена повърхност. Поставете в намазнена тавичка за печене. Намажете със зехтин и неравномерно забодете по една бучка морска сол на различни места в тестото. След това забодете и по малко розмарин в дупките. Печете на 220 градуса фурна до готовност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ