Напишете дума/думи за търсене

Запек след раждането. Какво да правя?

Ако запекът от бременността не отминава след раждането, спокойно - не сте сама! Следродилната констипация е често срещан проблем при много майки. И може да продължи поне няколко седмици.

Има редица фактори, които водят до това некомфортно състояние. Сред тях са безсънните нощи, липсата на тренировки, нередовното хранене. Има решение. Ако в момента не можете да си наваксате със съня или пък нямате време за физическа активност, поне може да промените начина си на хранене.

Избирайте храни, които са богати на фибри. Разбира се, това не означава да живеете само на фрешове и мюсли. Има по-леки начини да промените режима си към по-добро и да облекчите констипацията. Необходими са ви от 15 до 20 гр. фибри на ден, които да приемате чрез свежи зеленчуци и плодове. Можете също така да си ги набавите чрез леща и пълнозърнести храни и хляб.

Да повишите приема на фибри е по-лесно, отколкото смятате. Започнете с чаша овесени ядки с мляко и парче плод сутринта. За предпочитане са сливите и крушите. Черешите също ще имат благоприятно действие. Заложете на смутитата. Чудесна идея е да замените поне едното хранене с напитката. Можете да направите както зеленчуково, така и плодово. Добавете към него кисело мляко, за да получите допълнителен ефект.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ