Напишете дума/думи за търсене

Децата на Уилям и Кейт помахаха на хеликоптерите в чест на кралицата (Снимки)

Уилям и Кейт с трите си деца, Камила, Чарлз и кралице Елизабет Снимки: Ройтерс

Британската кралица Елизабет Втора чества официално днес 93-ия си рожден ден.

Тя е родена 21 април, но по традиция рожденият й ден се отбелязва във втората събота на юни, когато времето е по-хубаво.

Около 1400 войници в церемониални червени костюми и шапки от меча кожа минаха покрай кралицата на церемония на конната гвардия в Уестминстър, отбеляза Си Би Си.

Сред кралските членове, които присъстваха на парада, бяха принц Чарлз и съпругата му Камила, принц Уилям и съпругата му Кейт, заедно с децата си, и принц Хари и съпругата му Меган. Херцозите на Съсекс за първи път се появиха заедно на публично събитие след раждането на първородния им син.

Бебе Арчи не беше с тях, но принц Луи, принц Джордж и принцеса Шарлот - трите деца на Уилям и Кейт, се показаха на балкона на Бъкингамския дворец. 1-годишният Луи дебютира, като ентусиазирано помаха на първия хеликоптер в шоуто.

Тази година в парада участваха над 1400 войници, 300 коне и 400 музиканти. Той приключи с прелитане на самолети на британските военновъздушни сили.

Хиляди зрители се събраха в близкия парк "Сейнт Джеймс", за да наблюдават парада в чест на кралицата. След това тръгнаха по пътя към Бъкингамския дворец, като се спряха пред портите, за да почетат монарха. Церемонията бе свързана и с 75-та годишнина от Десанта в Нормандия, която бе отбелязана тази седмица. Елизабет Втора участва в възпоменателните събития.

93-годишната кралица не показа умората си от отминалите дни. Тя помаха с ръка и се усмихна, когато се появи на балкона, а тълпата я аплодира.

Кралица Елизабет помаха с ръка и се усмихна, когато се появи на балкона, а тълпата я аплодира.
Кралица Елизабет помаха с ръка и се усмихна, когато се появи на балкона, а тълпата я аплодира.

Луи и Шарлот
Луи и Шарлот
Камила и Кейт
Камила и Кейт
Меган и Хари
Меган и Хари
Принц Едуард и София
Принц Едуард и София
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ