Напишете дума/думи за търсене

Какви грижи да полагаме за бебето при подсичане

Докато бебето е с пелени, по дупето му може да се появят малки петънца или пъпчици, както и леко или по-сериозно зачервяване. То често предизвиква болка и плач.

В такъв момент децата обикновено чне обичат да им сменят пелените, но все пак почистването на тази зона е много важно. Използването на памучни кърпи може да направи почистването по-приятно за бебето. Използвайте първо хладка вода и след това намажете с бебешко олио. То оставя лек филм върху кожата, като така прави следващата смяна на пелената по-безболезнена за бебето и грижовна за кожата.

Ако раздразнението продължава, сменяйте пелената на бебето поне на всеки два часа и няколко пъти през нощта. След почистване на бебешкото дупе може да нанесете и крем един или два пъти дневно. Това помага на кожата да се възстанови бързо. Оставяйте кожата да диша колкото се може повече. Ако зачервяването продължи повече от два дни или се чувствате несигурни, попитайте вашия педиатър какво да предприемете.

Подсичането може да се появява по-често през първите седмици или месеци, но не се колебайте да потърсите съвет и помощ във всеки един момент, когато сте притеснена и не знаете как да постъпите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ