Напишете дума/думи за търсене

Как да амбицираме детето да чете през лятото

Детето ви не бива да подценява важността на четенето през лятото. Няколко месеца загуба на умения за четене оказват влияние през годините.

Някои експерти казват, че когато децата стигнат до гимназията, онези, които не са чели през лятото, са изгубили около две години от развитието си. За да амбицирате малчугана да вземе книга в ръка, му позволете сам да избере от кое заглавие в списъка иска да започне първо.

Трудно е да оставите детето да направи свои собствени избори за книги. Проучвания показват, че подрастващите са по-склонни да завършат книгата, ако сами я изберат. Важно е и да създаде подходяща атмосфера, от която детето да се чувства привлечено, за да чете.

Обособете му специално място за четене. Това би могло да бъде таванска стая, пълна с възглавници и фенерче, стая от апартамента със специално бюро и каквото друго се сетите и, разбира се, жилището позволява. перфектният клон на дървото или всяко място, което улавя фантазията на детето ви. Добра идея е да попитате самия малчуган къде се чувства най-удобно и уютно. Нека сам избере кътчето. По този начин ще бъде по-склонно да се усамоти с книга на това специално място.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ