Напишете дума/думи за търсене

Бременна съм, а нямам корем. Да се тревожа ли?

Много бъдещи майки се срещат с такъв проблем и си задават този въпрос. Няма точно определено време, в което да трябва да ви проличи.

При всяка жена е различно. Докато вашият гинеколог казва, че всичко с развитието на плода е наред, нямате абсолютно никакъв повод за тревога. Дори и да не качвате килограми и коремът да не е силно изразен с напредването на месеците, не изпадайте в паника.

Жените, които ще бъдат майки за първи път, са по-склонни да не им личи. Така е, защото коремните мускули все още не са разтегнати от предишна бременност. Същото важи и за дамите с по-голям торс. Казано на по-достъпен език - те имат повече пространство, в което да се разположи бебето и затова бременността им започва да личи доста по-напред.

По време на прегледите вашият лекар ще направи всички необходими изследвания, за да се увери, че бебето расте нормално. Той ще ви даде ориентировъчните му размери и актуално тегло. Слушайте само него и в никакъв случай не се поддавайте на думите и мнението на странични хора. Ако имате по-малко коремче, е възможно да се появят хора, които да ви подтискат с коментари от рода да се храните повече, за да се разива детето и да се появи корем. Не се поддавайте на подобни изречения. Твърде възможно е да ви повлияят негативно, защото в такъв момент сте особено емоционална. Изолирайте се от хората, които коментират фигурата ви през бременността и си позволяват да обсъждат развитието на плода. Това ще е по-добре за вас. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ