Напишете дума/думи за търсене

Кои навици трябва да развиете през бремеността

Здравословното хранене, редовните тренировки и пиенето на много вода са полезни за вас, независимо дали сте бременна, или не. Има няколко навика, които си струва да развиете през тези 9 месеца, за да се появи на бял свят едно здраво детенце.

Плувайте

Колкото повече расте коремът ви, толкова по-трудно ще ви бъде да тренирате. Не бива да се отказвате, а да влезете във водата и да плувате или да се запишете на аквааеробика. По този начин ще облекчите болките в тялото си, ще подобрите циркулацията на кръвта и издържливостта си. Най-хубавото е, че няма значение колко тежите, във водата ще се чувствате безтегловно.

Изберете здравословни напитки

Не е нужно да спирате напълно кафето, въпреки че е хубаво да го намалите. Причината е, че кофеинът действа като диуретик и може да изхвърли от тялото ви полезни хранителни вещества като калият, преди организмът ви да ги е усвоил. Най-добрата напитка, която може да изберете, е обикновената вода. Добавете към нея единствено резен лимон, портокал или лайм.

Приоритизирайте задълженията си

Всяка бъдеща майка има дълъг списък със задачи, с които трябва да се справи. Това може да стресира всяка жена. Нужно е да приоритизирате ангажиментите си. Вашите нужди са на първо място. Не закъснявайте за обяд или не пропускайте да тренирате, за да свършите нещо друго. Напротив, поне веднъж в седмицата отделете време за това, което ви успокоява като йога или кино.

Ползвайте конец за зъби

Задължително запасете банята си с конец за зъби. Причината е, че през бременността хормоните правят устната ви кухина по-податлива на плака и бактерии, което може да доведе до възпаления и кървящи венци. Честото миене на зъбите също е изключително важно. Така се предотвратяват гингивит и парадонтит, които повишават риска от преждевременно раждане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ