Напишете дума/думи за търсене

Гроздето е особено полезно за бременните, но не бива да се прекалява с него

Гроздето е полезно, но може и да има отрицателен ефект, ако се стигне до прекомерна консумация.

Много диети за бременни жени изключват приема на висококалорични плодове, включително грозде. Главната причина за това е, че гроздето допринася за бързото наддаване на теглото. Консумацията му се препоръчва само при дефицит на телесно тегло. Прекомерната употреба на плода също така води до образуване на газове и тежест в корема.

3-4 седмици преди раждането лекарите не препоръчват да се прекалява с консумацията на грозде, защото плодът може да стане много голям и това ще усложни процеса на раждане. Това обаче не ви пречи да пиете по една чаша фреш от него. Така хем няма да прекалявате, хем ще се заситите. Сокът от грозде има бактерицидно, диуретично, патогонно и слабително действие, помага за намаляване нивата на холестерола и кръвното налягане.

В допълнение съдържа калций, калий, магнезий, фосфор, желлязо, кобалт, витамини C, B1, B6, PP, P и витамин А. Гроздовият сок е полезно да се пие сутрин, не повече от една чаша. Стафидите, за разлика от прясното грозде, не достигат до ферментация и съдържат по-голямо количество калий. В допълнение консумацията на стафиди помага при възстановяването на силите на организма. Така че е добра идея да си направите смути от грозде и стафиди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ