Напишете дума/думи за търсене

Мъжете, които си лягат по-рано, са по-плодовити

Това сочи проучване, проведено от Европейската асоциация по репродуктивно здраве. Мъжете, които заспиват преди 22:30 часа, имат по-качествени сперматозоиди. Или казано с точност - с 4 пъти по-добри показатели от тези, които заспиват след 23:30 часа.

По време на изследването са разглеждани мъже, които спят по 8 часа и такива, чийто сън е 7 или по-мало часа на денонощие. Също такива, които заспиват преди 22:30 и други, които си лягат след 23:30. Резултатите вече са ви ясни. Всички знаем добре, че сънят е важен не само за женското репродуктивно здраве, но и за мъжкото. Липсата на достатъчно часове пълноценна почивка може да бъде сериозен проблем за зачеването. Това е съвсем логично дори само ако бъде разгледано като следствие на стреса, който се появява от недоспиване. Няма две мнения по въпроса, че именно стресът е основният враг на забременяването. Има още няколко неща, които мъжете могат да направят, за да подобрят качеството на сперматозоидите си.

Носете боксерки, вместо слипове.

Слиповете оказват по-голям натиск и дискомфорт върху тестисите ви. Ето защо избирайте модел бельо, в който интимната зона да е напълно свободна от натиск.

Намалете алкохола и цигарите. Забранените субстанции спрете напълно.

Всички тези неща влияят негативно на репродуктивните способности и намаляват бързината и качеството на сперматозоидите.

Намалете кофеина.

Кофеинът е допустим само ако говорим за до една чаша от горчивата напитка на ден. Всичко друго би означавало намаляване на шансовете ви да станете баща.

Внимавайте какво държите в джобовете си.

Не дръжте смартфона в предните джобове, защото лъчите му имат лошо въздействие върху тестисите и производството на качествени сперматозоиди.

Внимавайте с тренировките.

И по-точно бъдете внимателни върху това, което сядате - например седалката на колелото. Тя упражнява натиск върху тестисите и намалява способността за производство на здрави сперматозоиди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ