Напишете дума/думи за търсене

Как да предпазите детето от разболяване в училище

Началото на учебната година вече чука на вратата. То носи със себе си много нови преживявания за малчугана, както и някои опасности. Най-голямата си остава грипът.

Дори в класа му да има един болен съученик, вече и детето ви е в опасност. Разбира се, има някои хитри начини, с които да предотвратите разболяването му като редовното миене на ръцете. Ето още няколко, от които да се възползвате.

Има правилен и грешен начин за кихане

При първия носа и устата на детето трябва да са покрити със салфетка или с лакътя му. Ако кихне върху дланите си, може да предаде грипа и на съучениците му, пипайки дръжките на вратите. Говорете с останалите родители, за да превърнете това в практика за целия клас. Редовно чистете с дезинфектант повърхностите, които малчуганът ползва. Това включва таблета, бюрото, монитора и клавиатурата на компютъра, както и смартфона му.

Научете детето си да стои настрана от съучениците, които са болни

Това не означава да ги изолира, а по-скоро да избягват да им подават или да взимат от тях играчки, тетрадки или маркери. Хубаво е да учите детето си да споделя, но когато си купи снакс може да не е най-добрата идея негов болен приятел да пъхне ръката си в опаковката чипс или ядки. Затова го научете на няколко прости правила – никога да не пие от една бутилка с друго дете, да не подава филийки хляб без преди това да го увие в салфетка и т.н. Така ще си спестите много главоболия.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Насърчавайте наследника си да спортува

Така ще подсилите имунната му система, като помогнете на тялото му по-ефективно да се бори с инфекциите.

Научете малчугана, че, след като се върне от училище, трябва да остави обувките си до вратата

Те събират много бацили от пода на тоалетните или класната стая. Събувайки ги още на вратата, ще предотвратите бактериите да попаднат в дома ви.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ