Напишете дума/думи за търсене

4 неща, които показват, че детето е тормозено в училище

Най-очевидният знак, че детето ви е подложено на тормоз, са необяснимите физически следи по тялото му като синини, натъртвания, ожулвания и други.

Бъдете нащрек, ако започне да носи често блузи с дълъг ръкав. Това може да е знак, че иска да прикрие следите. Болките в главата и корема са друг възможен индикатор, че детето ви е тормозено. Обърнете внимание дали то посещава прекалено често медицинската сестра с такива оплаквания. Те могат да са породени от стрес и безпокойство.

Личните му вещи са повредени или липсват.

Всички знаем, че децата понякога могат да бъдат тромави и невнимателни. Но ако рожбата ви често се прибира с разкъсани дрехи и изгубени вещи (обувки, очила, бижута) или повредени училищни пособия (раница, учебник, тетрадка), може е жертва на тормоз.

Странни навици в банята

Използва ли детето ви банята веднага, след като се прибере от училище? Това е индикатор, че е тормозено. Училищните тоалетни не се наблюдават от преподаватели, което ги прави добро място за хулиганите.

Внезапна загуба на приятели

Вероятно познавате приятелите на детето си – малчуганите, с които се мотае след училище, с които пише домашни и прави проекти. Обърнете внимание, ако рожбата ви изведнъж престане да говори с тях и бъде отбягвана в социалните мрежи. Това може да е знак, че се превръща в мишена.

Промяна в хранителните навици

Повечето деца се прибират от училище, готови да хапнат нещо малко. Ако вашето се връща озверяло от глад, това е знак, че не е обядвало. Липсата на апетит пък е индикатор, че малчуганът е подложен на емоционален тормоз.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ