Напишете дума/думи за търсене

Как да избягвате алкохола през бременността

Избягването на алкохола може да е трудно през най-ранните етапи на бременността, докато другите не знаят, че чакате дете.

Не е изключено да се чувствате задължени да се държите нормално, което включва пийването с приятели. Едновременно не желаете да споделяте все още новината и не искате да пиете. Тогава какво да правите, за да не будите подозрение и да запазите възможно най-дълго време личното си пространство далеч от хорските очи?

Бременността е естествен етап от живота ви, който не трябва да ограничава излизанията навън. Ако попаднете в ситуация, която включва пиенето на алкохол, е добра алтернатива да го замените с безалкохолен коктейл. Следните изречения също могат да са ви полезни:

Не, благодаря, тази вечер няма да пия.

Не, благодаря, трябва да шофирам след това.

Имам важна среща на сутринта, затова ще пропусна.

Не се чувствам добре, затова предпочитам да не пия.

Приемам медикаменти, които изискват въздържание. Противопказно е да употребявам алкохол, докато ги приемам.

Спазвам диета, в която алкохолът е напълно забранен.

Опитвам се да водя по-здравословен начин на живот. В момента пробвам да огранича приема на алкохол.

Ако сте свикнали да пиете по чаша вино вечер, за да отпочинете след тежкия ден, може да обмислите някой алтернативи като вземането на гореща вана, разходката или четенето на книга. Направете си чай. Гарантирано е, че ще ви подейства също толкова отпускащо. А и освен това ще ви даде много ползи - ще детоксикира организма и ще ви сгрее.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ