Напишете дума/думи за търсене

Да споделя ли в социалните мрежи, че съм бременна?

Ако съобщите за бременността си в социалните мрежи, няма да имате контрол над това кой и кога ще разбере.

Новината ще се разпространи толкова бързо, че нищо чудно и някоя съседка на баба ви от детство да е подочула от внука си само час след това. Помислете добре дали искате такъв ефект. В момент, в който бременността ви е по-безопасна и са минали първите 3 критични месеца, със сигурност бошуващите хормони в организма ви ще ви накарат да искате да изкрещите новината на целия свят.

Има бъдещи майки, които го правят чрез специална фотосесия. Хора много, съответно и подходи за казване на познантите. Въпреки това бъдете наясно, че подобно афиширане ще доведе до ненужно внимание и съвети, които вероятно не сте искали и може да ви поздразни, че има толкова хора, които навлизат в личното ви пространство. Да, със сигурност ще се почувствате поласкана от всички честитки и мили пожелания, но се замислете дали те ще бъдат достатъчни, за да компенсират цялото навлизане в личния ви живот след това.

Има и такива бъдещи майки, които са на изцяло противоположно мнение относно публичното афиширане на бременността. Те смятат, че ще бъдат урочасани и ще ги застигнат зли очи на "доброжелатели". Да, много биха казали: "че кой би гледал с лошо око на нещо толкова красиво и истинско?". Не бива да пропускате факта обаче, че има хора, които дори не осъзнават, че могат да ви урочасат и не го правят с лоша умисъл. То просто се случва. В интернет пространството и не само има не един и два разказа за бебета, чиято снимка е била качена във фейсбук или инстаграм и след това детето става необичайно раздразнително и плаче без причина. Родителите споделят, че всичко се е оправило след баене, четене на Киприянова молитва или друг способ за "излекуване" от чужда енергия и т. нар. зли очи.

Съответно има родители, които наистина вярват, че една снимка в социалните мрежи може да попие ненужна енергия, която да навреди по макар и минимален начин. Независимо дали вярвате в тези неща или не, е хубаво да разгледате последствията и от тази точка. В крайна сметка вие сама решавате как да постъпите и каквото и да направите няма да сгрешите, щом сте послушала сърцето и интуицията си. Ако не искате да афиширате новината във фейсбук, е за предпочитане да кажете на най-близките си приятели лично след четвъртия месец.

Ако сте социален човек, който често излиза с познатите си, не е лоша идея те да знаят за състоянието ви. Така ще се съобразяват с вас, ако са пушачи и ще подбират местата, на които се срещате. А на вас пък няма да ви се налага да измисляте глупави оправдания за честата смяна на настроенията си или силното желание да получите определена храна на момента.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ