Напишете дума/думи за търсене

Как да облекча топлите вълни през бременността

Абсолютно в реда на нещата е да имате топли вълни през бременността. Това се дължи на хормоните ви, които точно сега бушуват като луди.

Честата промяна в настроението е допълнение към горещите вълни. Разбира се, това не е задължително, но е често срещано явление. Повече от една трета от бъдещите майки имат подобно оплакване през деветте месеца на очакване. Ето защо няма защо да се тревожите излишно, ако се сблъскате с топли вълни.

Възможно е неразположението да продължи и след раждането. Обяснението е логично. Дължи се отново на хормоните, които се нуждаят от време, за да влязат отново в нормалните си нива. 

Горещите вълни се изразяват с внезапно чувство на топлина, която сякаш идва от нищото и се разпространява по цялото тяло. Симптомите могат да включват изпотяване, сърцебиене, зачервяване и варират по тежест при всяка жена.

Някои бременни имат само случайни пориви на горещи вълни - по 1-2 пъти на ден, които наистина изобщо не ги притесняват. Други пък изпитват до 20 топли вълни на денонощие, което значително влошава качеството на живот. Как тогава можете да ги облекчите? Проветрявайте редовно помещението, в което се намирате, не се обличайте прекалено много, ако времето не го изисква. Също така се уверете, че приемате достатъчно хладни напитки. Те ще облекчат симптомите. 

Някои билки също могат да ви бъдат помощник в "битката" срещу топлите вълни. Пийте чай от салвия или градински чай, за да се почувствате по-добре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ