Напишете дума/думи за търсене

Как да възпитаме у детето правилна нагласа към килограмите

Важно е да обясните на своето дете, че пълнотата е нормална част от човешкото тяло. Не здравословна, а нормална! Така ще го научите, че не е хубаво да се подиграва на подобни неща.

Малчуганът трябва да знае, че вариацията в килограмите е също толкова нормална, колкото това, че имаме кокали и кожа. То трябва да е наясно, че в различни периоди от живота можем да качваме или сваляме.

Учете го да приема различните тела, а те могат да бъдат - слаби, пухкави, обли, издължени, крушовидни, във форма на амфора. Отбележете, че не всички носим един и същи номер дрехи, но всички тела са красиви. При всички положения обаче имаме нужда от подкожна мазнина, за да оцелеем и да сме живи.

Прескочете от една тема в друга - от теглото към здравето и по-точно колко повече предимства има здравото тяло. Здравото тяло може да скача, тича, да бъде активно. Бъдете внимателни какво точно казвате пред детето дори и за собственото си тяло. Не говорете за крайности и диети. Не отбелязвайте колко "ужасно" изглеждате след обилното хапване по време на празници и т.н. Никога не критикувайте себе си, околните, както и самото дете по въпроси, свързани с теглото. Фокусирайте се само върху позитивните утвърждения. Отбележете какви добри резултати има любимия му спортист, благодарение на поддържаното си тяло или пък колко хубаво изглежда любимата певица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ