Напишете дума/думи за търсене

Най-пухкавите палачинки

Необходими продукти:

500 гр. пресято брашно

4 с.л. пудра захар

945 мл. топло прясно мляко

170 гр. разтопено на водна баня масло

3 жълтъка

4 белтъка

Начин на приготвяне:

Разбъркайте добре брашното и пудрата захар. В отделна купа смесете маслото, млякото и жълтъците. В трети съд разбийте белтъците с миксер, докато не станат на пяна. Накрая внимателно смесете всички три купи в една до получаване на хомогенна смес.

Палачинките се пекат на добре загрят тиган, като се правят малки кръгове - тип американски палачинки. Обръщат се от двете страни до готовност. Сервират се с мед или друг конфитюр по желание.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ