Напишете дума/думи за търсене

Десетки защитиха учителката от пловдивската детска градина, карала според родители детето им да мие тоалетна

Снимка: Пиксабей

Община Пловдив започна пълна проверка в детска градина "МИР" след скандалните твърдения на родители, че детето им е наказвано да мие тоалетната.

Последваха поредица сигнали от други родители, че ситуацията е силно преувеличена и всъщност техните деца са редовно тормозени от момченцето в трета А група. 

Десетки родители се събраха сутринта пред детската градина, за да изкажат своята позиция в защита на учителката и помощник, информира пред БНТ възпитателката, които бяха въвлечени от вчера в този скандал. 

От коментар в момента се въздържат: родителите, падали жалба за това, че синът им е системно тормозен и наказван, както и директорката, която е в дълъг болничен.

Според родителите напрежението е ескалирало заради неспособността на директора да управлява този конфликт. Те твърдят, че директорката на три пъти е излъгала, като четвъртата й лъжа е била, че ще си подаде оставката, което не е направила. Родителите обясниха, че са доволни от учителския екип.

Възпитателката отрече да е карала момчето да мие тоалетната. Тя каза, че така и не е видяла постъпилата срещу нея жалба, но е била принудена от директорката да си напише молбата за напускане.

До момента директорът е дал само устни обяснение пред община Пловдив. Очаква се писменото й становище.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ