Напишете дума/думи за търсене

Какви са симптомите на есенна депресия през бременността

Депресия е често срещана при почти всеки човек. Основна причина за това се оказва рязката промяна на климата и най-вече липсата на слънце. През бременността това състояние може да се задълбочи още повече заради комбинацията с предродилна депресия.

Какви са симптомите?

- липса на качествен сън

- тъжно настроение

- раздразнителност

- чест плач

- липса на апетит или необичайно голям такъв

- чести скандали и спорове в семейната среда, които са следствие от

променливото ви настроение

Как да си помогнете?

В този момент е особено важно да споделяте колкото се може повече със своя партньор. Не го изолирайте от чувствата си, а го направете част от тях, за да може да ви помогне.На второ място е абсолютно задължително да излизате на слънце поне по 5-10 минути на ден. Хапвайте също така банани и какао. Всички те в комбинация с витамин Д от слънцето ще ви дарят с позитивно настроение.

Отделяйте време и за спорт и среща с приятели. Не променяйте начина на живот, който сте водила досега, защото именно резките смени в динамиката на всекидневието водят до това апатично състояние. Ако нищо от това не ви помогне, не е лоша идея да се обърнете към специалист. Това не е прищявка и не означава, че имате сериозен проблем. Означава просто, че се грижите за себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ