Напишете дума/думи за търсене

Асен Блатечки: Рядко виждам сина си!

Алек, Асен и Александър обмениха опит като татковци / снимки: Пламен КОДРОВ

Като малка не чувствах дъщеря си близка, сега всичко си казваме

"Рядко виждам сина си Борил. Графикът ми е убийствен и не ми остава много време за семейството." Това призна Асен Блатечки. Актьорът и колегите му Александър Сано и Александър Алексиев бяха част от дискусия по случай "Седмица на бащата".

Блатечки е татко на момче и момиче. Щерката на лошото момче на българското кино е от първата му жена - Катерина. Синът на актьора е плод от любовта му с моделката Диляна Попова.

"Не знам дали съм добър баща. Но съм любящ", казва Асен.

Когато щерката на Блатечки е малка, той не я възприема като свое дете. В момента първата рожба на актьора - Катерина, е на 18 години.

"Като беше дете, не я чувствах близка. Вече не е така. Споделя ми всичко. Първо на мен казва. Знам какво е правила и какво не. Говорим за секс и други неща", откровен е Блатечки.

Асен разкри и любопитна случка отпреди няколко години. Докато синът му Борил е с майка си по време на снимките на филма "Революция Х", Блатечки открадва няколко свободни дни и пали към морето. По пътя спира на бензиностанция и вижда огромен мечок. Решава да го вземе за подарък на малкия си наследник. "Като го видя, Борил се зарадва така, както никога досега", разказа Блатечки.

Асен с красивата си дъщеря Катерина
Асен с красивата си дъщеря Катерина

Колегата му Алек Алексиев, който също участва в дискусията, призна, че е пропуснал адски много от детството на голямата си дъщеря Ая. Заради работата си звездата от "Откраднат живот" почти години не може да се види с щерка си.

"След това тя се страхуваше от мен. Не искаше да ме приема като баща. Избягваше ме. Отне ми дълго време, докато си спечеля доверието й", обясни половинката на режисьорката Яна Титова.

Алексиев не е от бащите, които бдят като майка орлица над децата си. Преди години той отива с щерка си и приятел в парка. Актьорът и аверът му сядат на пейката и си пийват биричка, докато малката Ая си играе в пясъчника.

"Изведнъж се обърнах към нея. Видях, че окото й кърви. Не се паникьосах. Казах на приятеля ми да хване бирата ми и чак тогава тръгнах към детето. Отидохме в "Пирогов". На рецепцията ме попитаха за ЕГН-то на Ая. Казах, че не го знам, и служителката ме нахока. Наложи се да звъня на жена ми, за да ми го каже", разкрива Алексиев.

Актьорите отговориха на въпроси на феновете си
Актьорите отговориха на въпроси на феновете си

Звездата от "Под прикритие" Александър Сано пък иска да научи децата си да не бъдат длъжни на никого. Според него не е важно колко време един родител прекарва с отрочетата си, а как.

"На децата трябва да се обяснява като на големи хора. В едно семейство хлапетата трябва да виждат щастливи родители. Със сина ми говорим за наркотици. Той е наясно какво не трябва да прави", казва Сано.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ