Напишете дума/думи за търсене

7 неща, които щастливите семейства правят

Щастливите семейства осъзнават всеки ден със събуждането си какво богатство притежават. Обикновено това ги отличава от хората, които твърде късно разбират какво са имали. Точно затова те не стигат до този момент.

Всеки има право свободно да изразява своите мисли и чувства. И другите зачитат това. При тях няма налагане на свръхконтрол и чуждо мнение. Всеки има право да бъде свободен и да направи своя избор. И останалите го подкрепят в това.

Щастливите семейства пътуват заедно и намират време за почивка. Те намират време за почивка и точно затова не са изнервени. Така комуникацията в семейството е много по-спокойна и рядко някой повишава тон.

Те си говорят много. Хората в щастливите семейства си говорят наистина много. Те си споделят повечето неща и се приемат като най-добри приятели.

Насърчават се един друг. Те се насърчават един друг и се амбицират. Вярвят в успеха на другия и го крепят морално и емоционално по пътя нагоре.

Прощават си и не таят обида в себе си. Те не се обиждат един на друг и си прощават всичко. Не хабят енергия в това да задържат огорчение.

Те живеят на принципа: „Не прави това, което не искаш да ти се случи". Членовете на тези семейства са отговорни един към друг и, преди да направят нещо, се замислят как ще се почувства другия. Поставят се на мястото един на друг преди всичко останало. Точно затова рядко някой е наранен или разочарован.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ