Напишете дума/думи за търсене

4 нeща, които трябва да промените, ако искате да забременеете

Ако планирате да забременеете, трябва да промените някои от навиците си. Не е достатъчно само да изхвърлите контрацептивите и да проследявате овулацията си. Ето с какво трябва да се съобразите, за да бъде тялото ви във възможно най-добра форма за зачеване.

Ограничете кофеина

Ако планирате да имате бебе, трябва да слагате по-малко кофеин в чашата си сутрин. Умереният прием ще ви помогне да забременеете. Това доказват някои проучвания, според които голямата консумация на кофеин в свързана с по-ниската плодовитост и с повишаване на риска от спонтанен аборт. Затова е препоръчително да ограничите приема на кофеин до не повече от 200 милиграма на ден. Това се равнява на две малки чашки кафе от машина на ден.

Премахнете някои чайове

Няма нищо лошо всеки следобед да пиете по чаша чай за успокоение. Добрата новина е, че повечето билкови са безопасни, ако се опитвате да забременеете. Такива са ментовите, цитрусовите, черните и джинджифиловите. Има обаче някои чайове, които не е препоръчително да пиете, защото намаляват ефективността на фолиевата киселина, която е жизненоважна за здравословното развитие на бебето ви. Такива са чаят от индийско орехче, хвойна, корен от мандрагора, червена малина и други. Най-добре е да се консултирате с вашия личен лекар, който да ви даде списък с билки, които да избягвате.

По-малко пътувания

Може да пътувате колко си искате, стига това да не влияе върху месечния ви цикъл. Рязката промяна на климата понякога го забавя, защото тялото започва да се стресира. Обикновено му трябва известно време, за да привикне към промените в температурата, влажността на въздуха, слънчевата светлина и т.н. Затова е препоръчително да не пътувате на дълги разстояния.

Четете съдържанието на продуктите, които ползвате

Ако се опитвате да забременеете, трябва да спрете да се излагате на определени химикали. Един от тях е бисфенол А. Той може да се намира в широка гама от потребителски продукти като пластмасови бутилки, компактдискове, касови бележки от продажби в магазини и билети за обществен транспорт и др. Друга опасност се крие във фталатите. Те се добавят се, за да увеличат гъвкавостта, прозрачността и дълготрайността в пластмасите. Затова е препоръчително да смените найлоновите торбички с платнени и да използвате стъклени кутии, в които да съхранявате своите храни и напитки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ