Напишете дума/думи за търсене

Божествено бебе се роди

 Румена има буйна  / Снимка: www.toppresa.bg

Чудо в Гоце Делчев 

Феноменът "було" се случва на 1 от 80 000 деца 

Божествено бебе се роди в гр. Гоце Делчев в последните дни на миналата година.
Малката Румена е дълга 51 сантиметра, тежи 3600 г и има огромна буйна черна коса. Дошла на този свят по естествен път. Дотук нищо изненадващо. Специалното при малката принцеса е, че се появява на бял свят в т.нар. "було". Образуванието представлява плодния сак, който много рядко може да остане непокътнат при раждането и да покрие както части от новороденото, така и цялото тяло. Феноменът е голяма рядкост и се случва при 1 от 80 000 бебета по целия свят. Раждането на бебе с "було" (наричано още по нашите земи "риза") не е опасно за малкия човек, напротив - вярва се, че това е Божествено знамение и новороденото е посочено от висша сила за големи дела.
Според народните предания такива бебета са изключителни таланти, късметлии и щастливци, а съдбата ги закриля по време на целия им житейски път. Задължително условие е майката да запази плодния сак, да го изсуши и да го прибере на сигурно място. Бъде ли изгубен или наруши ли му се целостта, закрилата над детето ще бъде изгубена, казват старите хора.

Бебето в плоден сак в Испания
Бебето в плоден сак в Испания

Будистите вярват, че такива хора могат да са Лама, и дори издирват и обучават такива деца, а многовековни легенди сочат, че велики учени и революционери са се родили именно по този начин. "Було" се приписва дори и на Исус Христос и оттам идва Божественото значение на феномена.
Росица и Борислав, щастливите родители на бебето в Гоце Делчев, казват, че за тях е важно детето да е живо и здраво и за всички майки и татковци тяхното дете е най-специално.
Преди няколко години в Испания се роди бебе в непокътнат плоден сак, като се виждаше пъпната му връв и мъникът беше в ембрионална поза. Тогава лекари обясниха, че при секцио по-често се случва да бъде запазен сакът, докато при естествено раждане това наистина е рядкост.
"България Днес" пожелава здраве на малката Румена и нейните родители!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ