Напишете дума/думи за търсене

Оперираха малката Марти от Берковица

Хора с щедри сърца събраха общо 64 000 евро за лечението на малката Мартина от Берковица, която се родила на 13 септември 2019 година с чернодробна недостатъчност. Момиченцето, което е на 3 месеца вече е претърпяло две животоспасяващи операции в клиника в Турция.

В момента показателите на малката Мартина се подобряват, но още е в реанимация след втората операция, съобщава майката Кирилка Яначкова “Мартина се роди само 2080 грама. Искаме да ви споделим,че годината за Марти започна с още една операция. Наложи се спешна хирургическа намеса на 01.01. сутринта. В момента Марти е стабилна, но все още е в интензивно отделение. Както и при предишната операция, лекарите не се наемат да гарантират нейното състояние. На този етап показателите ѝ са се подобрили. Благодарим на всички за помощта.

Силно се надяваме тя да се оправи. Единственото, което ни остава, е да чакаме и да се молим.”, споделят родителите.
Преди Рождество Христово и Нова година бяха организирани благотворителни концерти и разпродажби на коледни и новогодишни картички, сурвачки, сувенири и подаръци, изработени от деца и възрастни. В дарителската акция се включиха общината и местните парламентаристи от Берковица, както и кметът Димитранка Каменова. По сметките на семейството на Мартина постъпиха много средства от различни дарители и така двете операции са заплатени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ