Напишете дума/думи за търсене

Дни на сърцето в Acibadem II: Всяко детско сърце е безценно и всеки негов удар е живот

Международен симпозиум на тема „Транспозиция на големите артерии: от раждането до зряла възраст“ се проведе в болница Acibadem Altunizade в Истанбул. Събитието събра детски кардиолози и сърдечни хирурзи, които имаха невероятната възможност да споделят идеи и виждания, знания и опит, и да изградят ценни професионални взаимоотношения.

В поредица от презентации, интерактивни сесии и панелни дискусии, лектори от Египет, Бахрейн и Acibadem засегнаха всички важни аспекти по темата за транспозиция на големите артерии, включително пренатална диагностика, неонатална грижа, хирургични опции, свързани аномалии, реоперации и резултати.

Над 1 милион бебета се раждат всяка година по света с вродени сърдечни заболявания. Сърдечната хирургия и навременно лечение могат да помогнат над 90% от децата, диагностицирани с вродени сърдечни заболявания, да пораснат здрави, но това изисква съвременни технологии и опитни специалисти. При една трета от бебетата може да се наложи операция и лечение непосредствено след раждането, в неонаталния период (в първите 30 дни от живота им).

Екипът за педиатрична кардиология в Acibadem включва опитни специалисти с мултидисциплинарен подход в областта на детската сърдечносъдова хирургия, анестезиология и интензивни грижи, детска кардиология, образна диагностика (ЯМР/КТ) и неонатология. Лекувани са над 15 000 пациенти за 30 години, с успеваемост над 95%. Почти 5 000 са чуждестранните пациенти от Ирак, Либия, Египет, Алжир, Балканските държави, Румъния, Азербайджан, Туркменистан, Иран, Казахстан и Узбекистан. Центърът за международни пациенти е организиран като услуга „на едно гише“ и съдейства на всеки пациент от първоначалното запитване до завръщането му в родната страна. Изключителната грижа за пациента тук се основава на строг и постоянен фокус едновременно върху клиничните резултати и безопасността на пациента. След операция децата се настаняват в отделение за интензивни грижи, оборудвано с най-съвременните налични системи за наблюдение, под грижите на медицински специалисти и сестри с богат опит.

Всяка година над 600 пациенти от цял свят, които се нуждаят от комплексни операции на вродени сърдечни заболявания, пътуват до Турция за лечение и предпочитат болниците на Acibadem Healthcare Group. Те предоставят най-съвременни диагностични и лечебни възможности за целия спектър от сърдечни заболявания. Това е център №1 в Турция за сърдечни грижи при деца, където се извършват всички видове педиатрични сърдечни операции от хирурзи с национално и международно признание, които използват най-усъвършенстваните технологични устройства.

Гостите на форума имаха и възможността да разгледат болница Acibadem Altunizade, която предоставя медицински услуги на 98 000 кв. м. застроена площ, с капацитет от 350 легла, 18 операционни зали и 75 легла за интензивно лечение. Със своите медицински технологии, технологична инфраструктура, висококвалифицирани здравни професионалисти и мултидисциплинарен подход, болница Acibadem Altunizade е дом на няколко специализирани центрове – от неврохирургия до клетъчни терапии и роботизирана хирургия.

За допълнителна информация и консултация:

Тел. +905309768394 (на български език, с viber и whatsapp)

www.acibadem.bg

www.facebook.com/AcibademHospitalsGroupBulgaria