Напишете дума/думи за търсене

Две бебета проплакаха В Деня на родилната помощ в Горна Оряховица

Екипът на АГ отделението в МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица отпразнува Бабинден с две новородени само до обед на 21 януари.Гости на тържеството бяха Анелия Димитрова, главен секретар на Община Горна Оряховица и Милена Николова, директор на дирекция "Образование, култура и младежки дейности", както и дамите от Зонта клуб Дарина Узунова и Елина Александрова.

Празникът започна с водосвет, отслужен от енорийският свещеник отец Антоний. 

"Празничен е всеки ден, в който в ръцете ви са два живота. И отговорността за тях. Вие я носите не само с професионализъм и опит, но и с голямо сърце, дух, доброта и любов. Детските усмивки и щастливите родители са най-голямата награда. Приемете признателността и уважението ни към достойния ви труд и лекарска всеотдайност, защото носят надежда, щастие и живот", се казва в поздравителния адрес от Зонта, който  Дарина Узунова връчи  на началника на АГО д-р Михаил Милатович.

Все така със сърце да вършат работата си на акушерите и гинеколозите, пожела и Анелия Димитрова.

"От 1 януари досега са се родили 20 бебета в нашата болница, което е много добро начало за годината. В момента в отделението тече ремонт, какъвто не е правен от години. С дейността ни изпълняваме дълга си и като специалисти, и като членове на обществото, като се стремим да се прекрати негативната тенденция с ниската раждаемост . Надявам се професионализмът ви, обновлението на отделението, привличането на нова апаратура да са заразителни и да постъпят млади кадри не само в АГО, но и в цялата болница", обърна се към колегите си управителят д-р Иван Иванов.Той  допълни, че има запитвания от бъдещи акушерки за работа в Горна Оряховица.

По дълголетна традиция, акушерки измиха ритуално ръцете на началника на отделението д-р Михаил Милатович.

С цветя и подаръци пък зарадваха общинарите майката на първото бебе, което се роди на днешния ден в болницата. Малката Дара е с тегло 3500 грама и ръст 50 сантиметра. Тя е трето дете за 33-годишната Антония Цонева от Стражица. Всички са родени в Горна Оряховица.  Бебешки комплект и цветя подариха на родилката от името на кмета инж. Добромир Добрев Анелия Димитрова и Милена Николова.

Дариха първото бебе, проплакало на Бабинден, с подаръци от кмета на Горна Оряховица
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ