Напишете дума/думи за търсене

Да, аз съм самотна майка. И какво от това?

Самотната майка невинаги е разбита, разстроена или смачкана от живота. И не страда цял живот за онзи мъж.

Затова не е нужно да я съжалявате постоянно. Напротив. Самотната майка работи здраво, спестява пари, ходи по почивки, носи дрехите, които харесва и излиза на по питие с приятели.

Повярвайте, знам всички критики и митове, които се носят по адрес на живота на самотните майки. Сблъсквам се всеки ден с жалостливи погледи, когато кажа на някого „аз съм самотна майка“. Аз се чувствам добре от това, щастлива съм от живота си, не се самосъжалявам за нищо. И се чудя „защо тогава е толкова нужно на вас да ме съжалявате?“.

Знам, че когато го чувате, тайничко си казвате „Добре, че не се случва с мен“. Но трябва да знаете, че всеки може да се събуди една сутрин и да се озове в тази ситуация. И не е нужно да има драма, защото това е животът. Въпреки всичко той продължава за силните и най-вече за тези, които искат да бъдат щастливи заради детето си! Повярвайте ми, понякога не е въпрос на избор дали да останете самотен родител или не. Или поне не на вашия личен избор.

Често ми се е случвало да ме съдят за това, че излизам на среща с нов мъж. Гледат ме и укорително говорят, че търся „нов“ баща за децата си. Не търся никой, камоли нечий чужд съпруг. Но пак питам – защо всъщност се интересувате толкова от начина, по който живея живота си? Труден, лесен, весел или не чак толкова – той си е мой. И аз съм щастлива от него. Тогава каква е причината вие да не сте?

Смятате, че детето ми е „товар“, който е непосилно да нося сама. Че ми се налага да живея нечовешки трудно, за да му осигурявам всичко необходимо и че трябва да се оплаквам на всеки? Не живея по-различно от всяка нормална майка. Аз не се тревожа за нищо, защото съм силна. Защо тогава вие го правите?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ