Напишете дума/думи за търсене

Супа от лапад с фиде

Необходими продукти:

30 листа лапад

1 връзка пресен лук

1 морков

20 гр. фиде

1 яйце

200 гр. кисело мляко (половин кофичка)

1/4 ч.л. черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне:

В мазнина запържвате ситно нарязаните морков и лук. Почиствате листата лапад, след което ги нарязвате на дребно и добавяте към зеленчуците, за да се задушат. Прибавяте около 1,5 л гореща вода, солта и черния пипер, а след 10 минути и измитото фиде. Оставяте супата още 10-15 минути.

Сваляте тенджерата от котлона и изчаквате супата да изстине. Разбивате добре яйцето с киселото мляко, като и двата продукта е добре да са били на стайна температура. След като супата е поизстинала, отделяте няколко черпака бульон от нея и го добавяте малко по малко към разбитите мляко и яйце, като разбърквате старателно. Сега е време застройката да се изсипе в супата. Това също трябва да стане бавно с бъркане. Може да затоплите супата отново, но задължително на слаб огън, като продължите с бъркането.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ