Напишете дума/думи за търсене

Марокански палачинки

"Багрир" са любимата закуска на мароканците и определено се различават от стандартната рецепта за закуска, която използваме в България. Ето как да изненадате детето, а и цялото семейство, с една нестандартна рецепта за уж напълно познатите палачинки.

Необходими продукти:

190 гр. царевичен грис

70 гр. брашно

щипка сол

1 ч.л. прясно мляко

400 мл. вода

1 яйце

20 гр. жива мая, разтворена в 1 с.л. вода

Начин на приготвяне:

Пресейте гриста и брашното в дълбок съд, посолете. Смесете прясното мляко и водата, а след това прибавете разбитите яйца и разтворената мая и започнете да наливате в съда при сухите съставки. Наливайте течността малко по малко, но достатъчно бързо, за да се получи гладка консистенция без бучки от брашното. Оставете да втасва за около час.

След като отворите съда, сместа трябва да е пенеста и да е удвоила обема си. Изпечете палачинките по стандартния начин в намазан с масло тефлонов тиган. Могат да се консумират както със сладко, така и със сирене или извара.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ