Напишете дума/думи за търсене

Един луд ден на работещата майка

Източник: Pixabay

7:00 часа – Денят започва със смазващия душата звук на алармата. Бързо кафе от пакетче, защото за друго няма време.

7:10 часа – Големият (10-годишен, злояд и прекалено претенциозен) става за училище първа смяна. Досега я ненавиждам, въпреки че са минали близо 20 години от последното ми излизане от нас по тъмно с раница на гърба.

7:15 часа – Филия с течен шоколад, само това мога да го накарам да сложи в устата си сутрин рано.

7:25 часа – Лек спор, който се превръща в задълбочен, защо не може на -10 градуса да отиде облечен с футболен екип на училище. След първото за деня повишаване на глас и отваряне широко на прозореца в неговата стая склонява да си обуе дълъг панталон.

7:30 часа – Зъби, ръце... „Защо трябва да си мия и лицето, когато изляза, то ще се нацапа веднага.” Подминавам репликата и вадя яке, шапка и ръкавици.

7:35 часа – Излиза през вратата – сърдит, с огромна раница, тъй като е натъпкал в нея бутонки, екип и калци.

7:40 часа – Бързо си допивам кафето.

7:50 часа – Будя малкия (почти 3-годишен, все още не може да върже цяло изречение, но за сметка на това винаги иска нещо).

8:00 часа – Обличане, зъби, яке и тръгваме към детската. В този момент осъзнавам, че съм излязла по джапанки. Продължавам напред, кой пък толкова ще ме види?! Пред мен Радина Кърджилова, съседка, приятелка и децата ни са в една детска градина. Поздравявам бързо с надеждата да не забележи в какъв вид съм.

8:10 часа – У дома. Правя си второ кафе. Отварям лаптопа и отпивам от кафето, най-накрая малко спокойствие. Отговарям на няколко работни мейла, проверявам новините по света и у нас и влизам в сайта на eMag, за да проверя онези маратонки, които иска големият, дали са ги намалили – не са. За сметка на това обаче откривам, че имат кампания с хиляди продукти на промоция. Потъвам в различните категории. При детските виждам намален огромен пакет с памперси, които на секундата слагам в кошницата. Това са онези кашончета, които събират в себе си достатъчно количество за цял месец, за да не тичаме по нощите до аптеката, но никога не купуваме, защото трябва да ги носим до вкъщи. Разбира се, за да не остана капо, поръчвам и един колан за отслабване с тайната надежда, че като пристигне, най-накрая ще се кача на онзи велоергометър, който взех от черния петък на eMag миналата година.

12:15 часа – Поглеждам с недоволство часовника и си обличам якето, отново излизам по джапанки и без това целият квартал вече ме е видял. Трябва да взема малкия от детската, защото не спи следобед и учителките ме помолиха да си го прибирам, след като си изяде застроената супа.

13.00 часа – След кратка разходка се връщам вкъщи с крещящо дете, което иска безброй шоколадови яйца, а другото отново е кисело, защото госпожата му е дала не една, а две страници домашно по Четене.

13:30 до 18:00 часа – Това е времето на пластилина, домашните, бързите телефонни разговори по работа и Пес Патрул до амнезия.

18:00 часа – Приготвям вечерята, както каза мъжът ми: „Едно време повече се стараеше, поне слагаше розмарин”.

19:30 часа – Обичайните ритуали преди лягане – къпане, миене на зъби, приказка и само още една...

20:00 часа – Пускаме „Новият Папа“ (страхотен сериал) – време за мен и съпруга ми или само за мен, ако играе Ливърпул. Хвърлям по един поглед на телевизора, докато приключвам поредната презентация, която е трябвало да изпратя миналата седмица.

21:00 часа – Така и така съм на компютъра, отново проверявам кампанията на eMag. Чаршафи за спалнята (не че нямам достатъчно) и робот прахосмукачка, най-накрая ще има кой да чисти вместо мен… Унесена в мечти, заспивам на дивана.

Зимното издание на CRAZY DAYS на eMAG продължава до 21 февруари 2020 с над 20 000 подбрани оферти в разнообразни категории и специален фокус стоките за деца.