Напишете дума/думи за търсене

10 фрази, които всяка майка има нужда да чуе

Имаш нужда от почивка, позволи си я. Нормално е на моменти да си обезсърчена.

1. Справяш се добре!

Всички майки знаем каква работа вършим ежедневно. Вероятно най-трудната и отговорна на света, защото няма почивка и е на 24-часово време. Точно затова е чудесно да чуеш, че се справяш добре.

2. Всичко, от което имат нужда децата ти, е любов.

Стараем се да даваме всичко на децата си във всеки един аспект, но истината е, че те просто се нуждаят да ги обичаме и да им го показваме по най-добрия начин, на който сме способни. Да ти бъде напомнено, че това да обичаш детето си с цялото си сърце, е напълно достатъчно, понякога е успокояващо.

3. Ти си по-добра майка, отколкото си мислиш.

Всеки има лоши дни. Но дори в най-тежките такива, трябва да знаеш, че си по-добър родител, отколкото си мислиш. Нормално е понякога да повишиш тон, съвсем в реда на нещата е и някой път да си по-напрегната от друг. Но знай, че си по-добра майка, отколкото смяташ.

4. Нормално е понякога да се чувстваш все едно изпускаш нещата от контрол.

Има моменти, в които се чувстваш горда. Както и други, в които ти се струва, че тънеш в хаос, от който няма да излезеш скоро. Всички задачи се трупат, а денят ти минава сякаш за секунди. Нормално е понякога да се чувстваш така, сякаш изтърваш нещата от контрол. И в това няма нищо нередно.

5. Никой не е толкова перфектен, колкото изглежда в социалните мрежи.

В 21 век сякаш целият реален живот се е превърнал във виртуален. Ето защо е толкова важно да можем да разграничаваме двете. Особено в периода на майчинството би ви се сторило, че сякаш всички в инстаграм и фейсбук са перфектни, а нещо с вас не е наред. Всъщност това изобщо не е така. Само за това, че не виждате живота зад перфектните снимки, не означава, че той не съществува. И той е не по-различен от вашия.

6. Имаш ли нужда от почивка?

Времето за себе си е важно за всеки, но най-вече за майките, които не биха могли да оцелеят без него. Дори и за 5 минути на ден да е, отново би било ползотворно. Имаш нужда от почивка, позволи си я.

7. Нормално е на моменти да си обезсърчена.

Аз също не обичам безсънните нощи и дългата работа у дома, която ме чака след тях. В такива моменти е нормално да се чувстваш обезсърчена. Не се обвинявай за това. В реда на нещата е да имаш мрачни дни. Изживей ги, но не прекалено дълго. Бъди благосклонна към себе си.

8. Не си сама.

Едно от най-хубавите неща на майчинството е това, че имаш контакт с много други майки, които също преживяват подобни неща някъде там. Не си сама. Понякога е хубаво да го знаеш.

9. Вярвай на инстинктите си.

Има толкова много моменти, когато се чудиш дали правиш нещо правилно. Особено когато си майка за първи път. Тогава започваш да питаш близки и търсиш информация в интернет, защото не се усещаш достатъчно уверена дали ще постъпиш правилно. Истината е, че трябва да вярваш на инстинктите си. Те са по-правилни от всяко правило и съвет.

10. Ти си най-добрият родител за свеото дете.

Изключително важно е да не забравяш, че детето ти не се интересува как изглеждаш, какви са недостатъците ти или дали си в кондиция днес. То те обича точно такава, каквато си. В очите на своето дете ти си най-добрият родител.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ