Напишете дума/думи за търсене

Какво да правите, докато жена ви ражда

Мъже, объркани ли сте от това, което трябва да правите по време на раждането? Ето няколко съвета за тези, които ще бъдат бащи за първи път.

Разсейте майката

Раждането може да е вълнуващо, но и напрягащо занимание. Всъщност може да прекарате часове в чакане. Затова разсейте съзнанието на половинката си от неприятния дискомфорт.

Запасете се с любимата й музика и тесте карти за игра. Не на последно място бъдете готови да прекарате часове в разговори. Постарайте се да бъдете забавен, за да не досадите на жена си.

Нейните желания са заповед за вас

Половинката ви няма да е във възторг от силните контракции, така че не очаквайте да ви обяснява подробно как се чувства и какво й трябва. Затова обсъдете плана за раждане предварително. В същото време бъдете гъвкави. Щом бебето започне да излиза, вашият партньор може да промени мнението си или ситуацията може да изисква нов план за действие.

Покажете подкрепата си

Не е изключено жена ви да се паникьоса по време на раждането. Най-подходящият човек, който може да я успокои, сте вие, тъй като я познавате най-добре. Уверете се, че диша правилно, когато контракциите зачестят. Може и да подсушавате потта от челото й. Не забравяйте, че някои родилки не желаят да бъдат докосвани. Съобразете се с искането на половинката си.

Хванете момента в кадър

Поговорете с жена си. Ако е съгласна, вземете в родилното и видеокамерата си. Не е нужно да записвате всеки детайл, защото след това може да е неприятно за майката да види видеото. Разбира се, консултирайте се предварително с медицинския персонал.

Срежете пъпната връв

Понякога раждането може да отнеме часове. Това не бива да ви спира да бъдете до половинката си през цялото време. Когато бебето се появи на бял свят, имате възможността да отрежете пъпната му връв. Преди раждането е хубаво да кажете това на акушера. Не се притеснявайте, ако се откажете в последния момент. Нормално е емоциите да ви повлияят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ