Напишете дума/думи за търсене

Лесно ястие с яйца, сирене, тиквичка и зелен лук

Необходими продукти:

8 яйца

150 гр. сирене

3 тиквички

1 връзка зелен лук

3 стръка джоджен

70 мл. зехтин

3 с. л. кисело мляко

сол

черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Тиквичките се настъргват на едро ренде, отцеждат се от водата, посоляват се и се разбъркват. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещения зехтин за няколко минути. Добавят се тиквичките и накълцаният джоджен, разбърква се и се готвят 3–4 минути.

Яйцата се разбиват добре с киселото мляко и се подправят със сол и черен пипер. Запържените зеленчуци се дърпат от котлона и се смесват с разбитите яйца и половината натрошено сирене. Форми за брюле се мажат със зехтин. В тях се разпределя сместа и се поръсва с останалото сирене. Пече се в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ