Напишете дума/думи за търсене

Навиците, които отнемат енергията ни и как да бъдем по-щастливи

Да приемате твърде лично всичко казано или направено от околните е само едно от тях. Бъдете над това.

Не се задържайте в миналото.

Не анализирайте прекалено ситуациите, които са се случили. Така или иначе те са вече минали. Не можете да ги промените, но можете да промените начина, по който гледате на тях. А именно - като урок. Съсредоточете се над настоящето и бъдещето - това са нещата, които имате контрол да промените.

Деактивирайте профила си във фейсбук или ограничете максимално престоя в социалната мрежа.

Социалните мрежи непрестанно ни поставят в рамка. От една страна заради наложените представи как трябва да изглеждаме. От друга - заради нереалния лайфстайл, който виждаме от публикуваните кадри. Перфектните фотоси ни карат да бъдем в постоянна надпревара и да се съмняваме в себе си. А от това няма смисъл, защото животът в инстаграм и фейсбук е фалшив. 

Не се стресирайте твърде много и не обмисляйте нещата прекалено.

Както се казва - каквото има да става, ще се случи. Независимо дали го искате, или не. Фокусирайте се над положителното мислене за развоя над която и да е ситуация.

Не си лягайте късно. Най-пълноценният сън е между 21:00 и 24:00 часа.

Хубаво е да бъдете в леглото най-късно в 22:00 часа. Ако сте от спортуващите личности, изместете тренировките си рано сутрин, вместо вечер. Така ще имате енергия през целия ден, а до вечерта адреналинът ви ще е спаднал и ще можете да се унесете по-лесно. 

Хранете се балансирано. Непълноценното хранене отнема от енергията ви.

Плодовете и зеленчуците са задължителна част от менюто. Неслучайно още от деца ни учат как трябва да ги хапваме в достатъчно големи количества. Храната е не просто средство за засищане на глада, а и гориво за организма ни. Подбирайте свежи и здраословни продукти и съвсем скоро ще забележите промяна в начина, по който се чувствате.

Не клюкарствайте и се въздържайте да обсъждате живота на останалите. Фокусирайте се над своя собствен.

Говоренето за живота на околните отнема фокуса от нашия собствен. На всеки се е случвало да направи коментар по адрес на някого. И всъщност в това няма нищо лошо, стига да не се случва често. Пробвайте за 2 седмици да говорите само хубави неща за другите, в моментите, когато ви се случва да споменете някой. Сами ще забележите резултата. Ние сме огледало света около нас.

Живейте за момента.

Загледани в миналото или устремени в бъдещето, често пропускаме най-важното - да живеем за мига. Светът ни е тук и сега. Наслаждавайте се на всеки един момент, който се случва през деня ви и благодарете за него. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ