Напишете дума/думи за търсене

8 неща, които да направите преди да родите

След раждането целият ви живот ще се промени. Ще правите неща, за които не сте си и помисляли и в същото време ще има такива, които напълно ще изчезнат от всекидневието ви. Точно затова не е никак лоша идея да си наваксате някои дейности преди появата на бебето.

1. Спете на воля. Колкото време поискате. Почивайте си и стойте в леглото до късно. И не се чувствайте виновна за това. Скоро няма да имате тази възможност.

2. Прекарвайте време с приятелите си. Отидете на онази екскурзия заедно, която отлагате от години. Излизайте на вечеря навън и се забавлявайте. 

3. Разхождайте се сама и намирайте време да оставате със себе си и мислите си. Наслаждавайте се на тишината и спокойствието от разходка в парка.

4. Напишете писмо до своето все още неродено бебе. Нека то един ден да знае колко специално сте се чувствала, докато го чакате да се появи на бял свят.

5. Отидете на маникюр или фризьор, за да подобрите самоувереността си. Грижата за себе си ще ви помогне да се предпазите от предродилна депресия. 

6. Поне веднъж седмично си организирайте романтична вечеря със своя партньор. Когато новият член от семейството се появи, вече няма да имате почти никакво време за подобни моменти, защото цялото ви внимание ще е фокусирано върху бебето.

7. Спортувайте и посещавайте групови занимания, грижете се за тялото си. Добрата физическа форма ще ви помогне да се възстановите по-бързо след раждането.

8. Погрижете се за менталното си здраве и отделяйте поне 15 минути на ден за медитация. Това ще ви направи много по-спокойна и балансирана по време на раждането.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ