Напишете дума/думи за търсене

Как да помогнем на децата да преодолеят стреса при евентуална епидемия

Коронавирусът вълнува всички нас, но особено родителите. Които обаче може да забравят, че малките уши поемат твърде много за техния ум информация, често драматизирана. Това свръхусилва тежестта на заплахата и има потенциал да причини или да изостри симптомите на психичното здраве у подрастващите.

Децата може да се тревожат "невидимо" от седмици, без да говорят за това с родителите си, които лесно биха могли да разсеят голяма част от притесненията. При възникване на реални случаи в държавата, града или близкото обкръжение тревожността може да стигне драстични размери. Такива случаи вече има в страните с увеличаващи се случаи. Как да говорим с децата за вируса, как да ги успокоим, как да им предадем от реализма, с които повечето възрастни вече разсъждават? 

Световната здравна организация изработи нагледни материали и за превенция на психическите последици от тревожността от коронавируса у децата, съобщи за "24 часа"  доц. д-р Михаил Околийски, експерт в офиса на СЗО в България.  Вижте съветите на СЗО тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ