Напишете дума/думи за търсене

Умното дете се реализира добре

В днешно време децата се развиват все по-бързо и от много малки са на „ти“ с технологиите и получават информация отвсякъде. Още от яслата знаят думички на английски език, като за това допринасят много и детските филмчета, които гледат. Най-актуални са песничките на английски, които малчуганите обожават. От тях се учат на цветовете, животните и дори да броят на чужд език.

Ако детето е по-голямо и искате да развиете още повече чуждоезиковата му култура, то може да помислите за летен езиков лагер. Там освен на чужд език децата се учат на самостоятелност, развиват различни умения и намират много нови приятели. Съчетан с чист въздух и прекрасна природа, е езиковият лагер „ЛъкиКидс“. Негов домакин е Апартхотел „Лъки Банско“ СПА & Релакс“, сгушен в Пирин планина.

Международният лагер по английски език може да бъде посетен от деца от 5 до 15 години, като тези до 7-годишна възраст се приемат с придружител. Там дневният режим на участниците е комбиниран с интересни забавления и здравословно хранене, а нивото на владеене на език не е от значение. Програмата на лагера е разработена от екип преподаватели, а обучението е интерактивно под формата на игри и занимания. Така се придобиват знания и в много други области от природния и социалния свят.

При децата, които имат интерес по даден предмет, е важно родителите да подпомогнат развитието им в тази област. Умните деца се реализират по-добре в по-натъшното си обучение и в живота. Затова, ако му се отдава ученето и говоренето на английски, то трябва да се стимулира именно чрез курсове и участие в подобни лагери.

В „ЛъкиКидс“ може да се избере между 7 и 14-дневен престой. В сайта на лагера вече има обявени дати за тази година, като там може да се направи запитване и дори резервация. Има подробна програма, галерия, както и списък с нещата, които децата трябва да носят.

Забавления и активности:

Организаторите на лагера са заложили на такива активности, които да направят детската ваканция незабравима. Задължително всеки ден има преход в планината и дори забавен пикник. В програмата е включено:

- яздене на кон

- йога

- готвене

- планинско колоездене

- рисуване

- игра на пейнтбол

- целодневна екскурзия с посещаване на забележителност, която се провежда при 14-дневната програма

Малчуганите могат да ползват басейните на хотела, като това става под строг контрол и с предпазни средства. Забавленията обаче не свършват в светлата част на деня. Редовно се организирват вечерни тематични партита, които да забавляват децата. Те също са с образователен елемент. Провеждат се например нощен „лов на съкровища“, бинго вечер, бой с възглавници, неоново парти, вечер на играта „Истината или предизвикателството“, гала вечер и други.

Разбира се, освен всички забавления, най-важно е обучението. Родителите имат за задача да обяснят на децата си, че са там, за да учат, и трябва да изпълняват задачите, които им се дават, да слушат и да са внимателни. На ден има по 2 образователни блока, общо от 4 часа, в които са включени множество упражнения на английски. Сред преподавателите има такива с роден английски език и на децата се говори предимно на него. На сайта на „ЛъкиКидс“ има примерни входящи и изходящи тестове както за напреднали, така и за начинаещи. На всяко записано дете се правят по 2 теста:

- Тест за определяне на входното ниво

- Изходящ тест – за да се определи степента на усвояване на материала по време на престоя в лагера

Помислено е и за по-малките деца, които все още не могат да четат и пишат, и за тях тестовете са по-различни. Съставени са основно от картинки, за да им е по-лесно да се ориентират. В лагера основно се набляга на падането на езиковата бариера и децата биват окуражавани да се опитат да говорят на английски. Доста често още в началото се прибягва до различни игри, които да ги отпуснат и да им покажат, че английският език не е толкова страшен. Една такава ваканция със сигурност ще донесе положителни емоции на детето ви и незабравими моменти. Успоредно с това, тя ще е и много полезна за по-нататъшното му развитие.