Напишете дума/думи за търсене

Как да облекчим кашлицата при детето

Сезонът на гриповете е в своя пик и е същинско предизвикателство да опазите детето си здраво. Всяко обществено място крие потенциална опасност от хващане на вирус, чийто последствия най-често започват с кашлица.

Посочените методи в тази статия са само подпомагащи лечението. Детското здраве трябва да бъде следено от специалист дори и при най-малки съмнения за настинка и не бива да се правят експерименти с лечение, което сте назначили сами у дома. За да облекчите все пак безсънните нощи от кашлица и да успокоите малчугана, може да изпробвате следните две рецепти.

Трябва да направите чай от лайка, бъз, мащерка и салвия. Те се подслаждат с домашен мед. Можете да ползвате и дафинов лист. За целта 5 листа се варят в 500 мл вода за близо 5 минути. Прецедете и подсладете с мед и дайте на детето течността, след като изстине.

Медът смесен с джинджифил също дава отлични резултати. А и помага за отпушване на носа. Два корена от джинджифил се рендосват на ситно и се смесват с 500 гр. мед. Добре е да използвате домашен такъв. Сместа се оставя с хладилник за няколко часа, за да може джинджифилът да абсорбира меда и се консумира по 2 с.л. 2 пъти на ден. По желание можете да добавите и сока от половин лимон. Тази магическа смес не само, че отпушва носа и облекчава кашлицата, но и засилва имунитета. Все пак имайте предвид, че вкусът й не е от най-приятните, защото джинджифилът е силен и натрапчив. Но точно там се крие тайната на ефикасността му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ