Напишете дума/думи за търсене

Онлайн обученията по програмиране са умен избор за всяко дете днес

Д-р Вяра Богатева е образователният директор на "СофтУни Кидс". Тя работи в сферата на образованието от над 10 години, половината от които като мениджър на интернационални обучителни инициативи. Твърди, че най-големият й мотиватор е работата с деца, тъй като я намира за вдъхновяваща, зареждаща, изпълнена с предизвикателства, но в същото време и с награди.
Днешният материал е посветен изцяло на промените в "СофтУни Кидс", породени от обявеното извънредно положение.

Вижте интервюто, което проведохме с Вяра:

- Здравей, Вяра! Разкажи ни повече за промените в работата на "СофтУни Кидс" вследствие от извънредното положение.
- "СофтУни Кидс" предлага обучения за деца от най-високо ниво в сферата на програмирането. След обявеното извънредно положение ние успяхме своевременно да реагираме и бяхме сред първите в бранша, които преминаха изцяло в дистанционна форма на обучение. Екипът ни от преподаватели се състои от професионални програмисти и педагози, които успяват да предоставят на малчуганите качествено образование в сферата на технологиите независимо от ситуацията, и продължаваме с пълна сила. Сега, в момент като този, аз съм повече от горда, че съм директор на инициатива като "СофтУни Кидс".

- Промени ли се по някакъв начин методологията на обученията?
- Занятията ни в момента се провеждат изцяло онлайн, в специализирана платформа, която представлява виртуална класна стая. В нея децата и педагозите могат да си комуникират в реално време, бързо и ефективно, да споделят екрана си, да задават въпроси и да получават отговори своевременно.
Освен използването на тази платформа, всички групи имат и алтернативни канали за общуване с цел по-доброто следене на развитието и прогреса на децата, даване на обратна връзка, допълнителни задачи за самостоятелна работа и връзка с родителите.
- Защо е важно за децата да продължават и с извънкласни обучения, дори в момент като този?
- Дечицата днес прекарват голяма част от времето си онлайн, дори извън ситуацията, в която се намират в момента страната ни и светът. "СофтУни Кидс" предлага на децата възможност да развиват ключови качества наред с уменията по програмиране и компютърни технологии, като всичко е строго съобразено с възрастовите им групи и дори личните интереси на малчуганите. С курсовете, които предлагаме, като например „Scratch Games“, децата се учат как да намират решения на сложни проблеми, за да достигнат крайната си цел, или “HTML & JavaScript Games”, където децата се впускат в истинско уеб програмиране - пишейки код, те създават алгоритми, запознават се с нови концепции, като изграждат цялостни игри. Сега те имат възможност да изградят ключови умения, разгръщайки целия си потенциал, като използват допълнителното време, с което разполагат.

- Как се чувстват дечицата по време на онлайн урок?
- Благодарение на професионализма на нашите преподаватели онлайн занятията не се различават особено от присъствените такива. Децата, от една страна, ги харесват дори повече, защото влизат в един приказен свят и изразяват себе си от комфорта на своя дом. Онлайн групите са сплотени, участниците си помагат и са отдадени,изслушват се, изпращат си помощни материали и др.
Дори и в този формат "СофтУни Кидс" запази едни от най-съществените си принципи – работа в екип и общуване в група. Това са качества, които ние непрекъснато се стремим да развиваме и са изключително необходими на децата в бъдеще.

Не пропускайте да разгледате всички предстоящи обучения в "СофтУни Кидс" и да потопите и своето детенце в света на технологиите от комфорта на вашия дом!