Напишете дума/думи за търсене

Проучване: Бременните жени не боледуват по-тежко от коронавируса

СНИМКА: Pixabay

Бременните жени не боледуват по-тежко от коронавируса от останалите пациенти, съобщи електронното издание МедикълЕкспрес.

Това е установило проучване сред 43 бременни жени, диагностицирани с коронавирус в Ню Йорк. Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Американско списание за акушерство и гинекология", предава БТА. 

По време на проучването, проведено от 13 март до 27 март, 80 на сто от участничките са развили леки форми на болестта, 15 на сто са прекарали тежка форма и пет на сто са били в критична форма на Ковид-19. Тестовете на бебета, които жените родили, не показали инфекция с коронавируса. Получените резултати са сходни с тези от друго изследване, проведено в Китай сред бременни жени с COVID-19.

"Бременните жени обикновено са изложени на риска да се разболеят сериозно, ако се заразят с други респираторни инфекции като грип или ТОРС. Може да родят преждевременно, да пометнат, да родят мъртви бебета и да се наложи да постъпят в интензивно отделение", казва д-р Фату Форна, която завежда звеното за гинекологична хирургия в медицински център "Кайзер Перманенте" в Окланд.

Според Си Ен Е резултатите от новото изследване са в ярък контраст с резултатите при бременни при други пандемии като ТОРС и птичия грип, при които жените се оказваха по-уязвими от останалите пациенти. Те имаха и по-сериозни усложнения, и завишен риск от смърт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ